Werners W75:a, Åby 2 februari

Snart är det lördag igen och nya möjligheter till klirr i kassan. Dock kunde upploppet vara bättre. Ligger halvt utslagen på soffan och orkar inte mycket mer än att fabulera vilt om kusarna som ska göra att jag kan ta en välförtjänt semester/rekreation nästa vecka.

Som vanligt kör jag ett system för under hundringen, trots att det är minst dubbelt så många bra hästar den här gången när Åby stoltserar med årets första finaler.

V75-1: Här kommer direkt två favorithästar som givetvis tar plats på kupongen. Den ena är nog lite väl mycket favorit och den andra är, enligt mig i alla fall, märkligt lite spelad. Än så länge, i alla fall… Jag menar naturligtvis 11 Southwind Feji och 14 Ile Saint Louis. Båda två är bra nog att vinna detta klart, SF är väl aningen hårdare och fixar mer själv medans ISL helst vill ha lite mer hjälp, men en spurt som kan knäcka det mesta. Trots detta nöjer jag mig inte med bara dessa. Kan inte låta bli att plocka med 8 Whataboutyou Zaz till ca 1,6%. Hon kan bli en riktig överaskning för de övriga.

V75-2: Här kommer omgångens första spik. Hoppar de två hästarna med flest streck. Den ena, Victory Topline visar inget som talar för att vara näst mest streckad här. De två senaste loppen har varit en ren besvikelse. Favoriten Pastor Power har hamnat väl långt ute på vingen, trots en strykning innanför, och med ett par hyfsade hästar längre in, tror jag att det lär bli ordentligt åka av ett bra tag, och allt detta borgar för att min spik 11 Night Brodde får loppet serverat. Hög fart och ryggar att följa med en visslande avslutning.

V75-3: Det blir en mer betrodd och en väldigt lite betrodd som utgör min armé här. 2 Dolan Spring har hittat ett riktigt bra spår och kan leda runt om. Visserligen lär favoriten sitta klistrad i rygg hela vägen runt, men jag är av den uppfattningen att den är mer stark än speedig, och slipper DS bruka allt för mycket energi på vägen tror jag inte att Juan kan plocka 1-2 längder i en spurt. Dock måste jag bara ta med en häst jag brukar försöka undvika. 12 Volocity de Vie brukar vara bland de mest streckade och jag ser inte varför det ska vara direkt annorlunda nu. Skulle jag fel angående loppscenariot och det blir tempo så lär VdV kunna flytta på sig till slut, och till 2,6% är det ett givet streck.

V75-4: Nu är det ingen mening att gå emot, det är bara att spika favoriten. Kanske är loppet i kortaste laget, men med den styrkan så kan Jocke gasa direkt och bara knäcka resten av gänget. SPIK Of The WEEEEEEEEEK!

V75-5: Här blir det åter igen en blandning av favorit och skräll streck. De två bästa hästarna i loppet, eller åtminstone bra nära, har lyckats få riktigt bra lägen. 1 Sebastian Journey och 3 Shorthanded Jag, som dessutom har de två mest segrande kuskarna bakom ratten. Kan det bli annat än vinst för någon av dem? Och ja, det kan det nog fasen bli. Förra starten räckte det nämligen inte riktigt hela vägen för 12 Vikings Preacher, men med ett smygläge och ett ev rätt hårt tempo om de verkligen tävlar i spets, så kan VP med lite bättre trav än förra gången knäcka dem då han håller hela vägen in i mål, och förmodligen ett varv till. Hoppas att Erik hittar lite draghjälp och får fritt fram när det är läge, så…

V75-6: Guld och riktigt fina kusar på banan. Lite tråkigt att On Track Piraten blev struken för en sprucken tand, men det är som det är och vi får hålla till godo med resten. Som det nu blir, så lär spetspositionen vara bokad för 4 Dante Boko, och väl där så lär han bli duktigt svårtuggad. Tyvärr räcker det inte för att spika, då det finns ett par svåra konkurrenter till. 9 Sorbet var jag sååå nära att spika sist, med tordes inte riktigt, tråkigt nog, med den prestationen gör i alla fall att det är ett givet garderingsstreck. Hans spurt går inte av för hackor. Dessutom plockar jag med 10 Zenit Brick som i sina bästa stunder matchar vilka motståndare som helst. Kan han få sitt lopp, så blir jag absolut inte förvånad om han landar rätt långt fram.

V75-7: Spets och slut för 2 Västerbo Grosbois eller kan favoriten 3 Disco Volante knäcka honom utvändigt? Varför chansa? Jag tar båda och avslutar på topp. 7 rätt, hur svårt kan det vara…? 😉

Raden i sin helhet:
V75-1) 8, 11, 14
V75-2) 11
V75-3) 2, 12
V75-4) 15
V75-5) 1, 3, 12
V75-6) 4, 9, 10
V75-7) 2, 3

108 rader och 54 stålars

Lyyyyyyyycka Till!!!!!!!

// Werner