V75 29 december på Romme (Ordinarie V75)

Hallojsan!

Som ni förmodligen vet så har det gått inflammation i V75, igen… ATG har helt enkelt totalt tappat allt vad vett och sans heter. Jag tar dock ställning och skiter i extra-omgångarna, speciellt de utanför rikets gränser. Fullständigt värdelösa V75:or som bara tar fokus det viktiga, lördags-V75:orna. Och som grädde på moset, så läggs nu en massa pengar på en Nyårs-V75:a på Axevalla, pengar som egentligen skulle ha lagts på tex lördagens tävlingar på Romme. Tyvärr drar ju pengarna, så EN extra V75:a kommer jag att spela, och det blir nyss nämnda på årets sista dag.

Men nog om detta nu. Dags att koncentrera sig på lördagens begivenheter. Romme står som värd för veckans ordinarie V75:a och för omväxlings skull behöver vi bara lösa 6(!) lopp av 7 möjliga… 😉
Guldloppet, som den här lördagen faktiskt får vara med på kupongen, trots endast 7 startande ekipage med en stenklar vinnare, mot förra lördagens 8 deltagare där nog åtminstone två var lite i ropet, åtminstone på förhand. ATG håller verkligen inte på kontinuitet i alla fall. Daniel Redén luftar Propulsion som uppladdning inför Pd’A, och det här ska han vinna på tre ben.

Kör ett “vanligt” system den här gången, och som sig bör, under hundringen.

V75-1) En lite blekare silverdivision än vanligt, men det gör ju inte att det blir vrålenkelt bara därför. Dock känner jag att med mina tre hästar så har jag nästan helgarderat. 1 Västerbo Grosbois är rask iväg, om man tar i i underkant, så vem som tar starten behövs det inte spekuleras i. Sedan kommer förmodligen 4 Under The Counter och 5 Global Trust dundrandes och vill ta över. med lite tur, så får den förstnämnde ta över medan Globalen får harva i andraspår. Det lär bli fart sista varvet om mina förhoppningar stämmer, och då kan rygg ledaren bli ett riktigt bra läge, lucka hela sista sväng och sylvass spurt förbi de två framförvarande ekipagen över upploppet. Så tre hästar blir nog bra i början.

V75-2) Stolopp där man förmodligen skulle behöva ca 18-20 hästar för att känna sig nästan säker, men jag tar en chansning och går kort för att ha möjlighet att slippa spika resten av loppen. Jag går på 1 Cyborg och 2 Uniqe Gel. De två bästa hästarna i loppet, från de två bästa spåren.

V75-3) Spik!!!!!! Med endast sex konkurrenter att runda blir detta nästan som ett lite jobbigare träningsjobb, om ens. 7 Propulsion är just nu Sveriges bästa häst och på sin väg mot seger i Pd’A, så blir detta en lätt joggingtur som ger ytterligare 200 lakan in på kontot.

V75-4) Spikar igen, när jag ändå är igång. 7 Bottnas Explosive står verkligen på tur för en seger, och jag är lite inne på att det är nu det händer. Springspåret gör att det blir en tidigt framskjuten position, och skulle det inte räcka till spets direkt, så bör Skoglund hitta bra placering och kunna avgöra tidigt.

V75-5) Här var det nära att jag skulle hoppa favoriten, men med tanke på att motståndet är bra mycket vänligare än senast, och startspåret är nästan det optimala, så känns det som att jag måste dra ett streck för 4 Reverend Wine. Har dock inte fullt förtroende, så garderingar är verkligen på sin plats. 3 Sete trivs med Oscar J, som jag dessutom är ganska säker på att han vill avsluta anställningen hos Westholm med så många segrar som möjligt. Kommer de till spets tidigt, så tror jag att det kan vara klart. Tar med en från de bakre leden också, en skräll som med rätt ryggar kan skjuta till när det blir öppet på höger del av upploppsrakan. 10 Global Tailwind.

V75-6) Ytterligare ett klurigt stolopp där det minst skulle behövas helgarderas, men dessvärre har jag bara råd med tre streck, så jag tar helt enkelt de tre jag har bäst magkänsla för. 2 Lima Mermaid, 7 Xanthis April & 14 Quebec C.D. Hoppas att jag kan lita på magen bara, det har ju trots allt blivit en del misshandel av lille magen nu under julen…

V75-7) Sista rycket innan utdelningen skall bestämmas. Och här går jag på tre streck som jag känner är lite bättre än de övriga. Hoppar den tidiga favoriten Volocity De Vie som jag tror gör bort sig igen. Tar istället de tre som kommer strax efter på V75%en. 1 Super Photo Bood, som har perfekt spår och form som pekar uppåt. 7 Pampalo som får en riktigt högkapabel vikarie i styrhytten och dessutom själv håller en hög rejäl lägstanivå. Avslutar med ett streck från sämsta läge, men med en hemmakusk som verkligen vill avsluta säsongen med en seger. Högkapable 12 It´s Showtime Zaz med unge herr Westerholm lär komma dundrandes tidigt och sedan är det bara att hoppas att lampan lyser hela vägen in…

V75-sammanfattning:
1)  1, 4, 5
2)  1, 2
3)  7 Propulsion
4)  7 Bottnas Explosive
5)  3, 4, 10
6)  2, 7, 14
7)  1, 7, 12

162 rader / 81 kronor

Då är det bara att vänta på att degen skall rulla in… 🙂

Lyyyyyyyycka till!!!!!!!

// Werner