Att hitta och sortera i informationsflödet med travtips

Janne Jackpot har ju klart för sig att alla travtips som du behöver till en spelomgång kan du grabba tag i på en jäkla massa olika sätt. Det finns många bra sajter ute i cyberrymden när det gäller trav… det är bara att gå in på en såndära Google tillexempelvis och söka på ”trav”, ”travtips”, ”travspel” eller nåt som liknar eller är i närheten av de här orden eller fraserna så får du alldeles säkert träffar så det räcker och blir över värre än en varuvagn i Ullared. Vill du köpa en tidning å ha i handen å kladda ner funderingar i så kan jag rekommendera t ex Guiden eller TravRonden. Dessutom finns ju Expressen å Aftonblaskan å andra kvälls- å dagstidningar med sina egna travsidor eller travspalter så just det där att hitta information och travtips är inte så jäkla stort problem utan ganska litet egentligen – det stora problemet är att vrida ut vilken jäddrans information man ska ta te sig. Man hajar ganska fort vilka journalister och självutnämnda experter som har det största kunnandet men som alla andra travtippare så kan de bara gissa hur ett lopp kommer att köras. De e de som gör att man själver får sortera ut infon och sålla bort genom att använda sina kringstormande celler oppe i hjärnbarken. Ju mer man sätter sig in i trav, travsport, travtips och travresultat ju närmare kommer man den där punkten där all skördad information helt pltsligt faller på plats på rätt sätt och det klirrar till me en storvinst i kassan. Häng med i min travspelskola här neranför där du får finemangliga travtips! Lyssna på Janne Jackpot!

Travspelslektionstips 1

Viktigaste rådet från Janne Jackpot är att samla ihop lagom med information...

…och jämföra positiva och negativa kommentarer för att på det viset sluta dig till vilka speltips som är tillförlitligast och därefter dra dina egna slutsatser. Det kan ju tillexempelvis vara negativt att läsa ”för mycket” då det blir svårare att jämföra och sålla bland alla tips. Som sagt – träna upp din intuition – den skall bli bättre och bättre för varje dag som du gör din läxa med hjälp av Janne Jackpots spelskola.

Svårigheten med att analysifiera olika skribenters travtipserier är väl just det faktum att de inte är mer än människor precis du och jag och nåra till. De har flugit och färdats in i travets värld och sett travet med olika ögonvinklar och därmed blir också deras tips färgade och vinklade av detta, så man kan nog säga att det finns lika många uppfattningerier om hur ett lopp blir kört eller vilken finkassform en häst har som det finns travtyckarexpertskribenter. Dessutom så skrivs de allra flesta speltips i början av veckan när det gäller t ex de stora kvällstidningsdrakarna och specialtravspelstidningarna så det hinner hända mycket nya grejer som ppåverkar både kuskar och hästar och alla deras anhöriga inför en V75 omgång som oftast går av stapelen på helger. Då kan det vara bra att gå in på internet i själva cyberrymden där en del sidor har fortlöpande surrande och avslöjande information under veckan och dessutom finns det diverse betaltjänster om man nu känner för det.

Travspelslektionstips 2: Grejorna som själva hästen har på sig

Skor, barfota, broddar eller hakar…

…hur är hästen balanserad? Vad har den för utrustning? Här finns mycket att lära sig och att tänka på och det finns gott om litteratur för den som vill. Här kommer Spelguiden lite snabbt att beröra det vi tycker är viktigast att tänka på utöver det faktum hur de är skodda.

En häst kan t ex vara utrustad med halv- eller helstängt huvudlag. Olika huvudlag gör att man skär av hästens möjlighet att se åt sidan för att den ska bli mer koncentrerad. Ett annat sätt att göra hästen mer skärpt kan vara att stoppa tussar av bomull i dess öron för att skydda den mot ljud som kan vara störande. I dessa tussar fäster man en lina so gör att, när hästen behöver ”väckas på upploppet”, man kan dra ut tussarna så att hästen hör ljudet igen.

Dessa olika åtgärder påverkar olika hästar olika så det gäller att läsa på och gärna kolla om kusken eller tränaren sagt något i någon intervju om hur hästen skall vara utrustad till just den starten.